Roston sült zöldségek fokhagymás majonézzel

Roston sült zöldségek fokhagymás majonézzel


2 padlizsán hosszában vékony szeletekre vágva, 4 hosszában félbevágott kis póréhagyma, 2 kápia paprika félbe vágva, magozva,2 cukkini hosszában vékony szeletekre vágva 8 db csiperkegomba, só, olivaolaj, oregáno.

Fokhagymás majonéz:

2 tojássárga,1 evőkanál citromlé, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl olaj, 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld

Tojássárgát, citromlét, fokhagymát összekeverjük, és vékony sugárban hozzáöntjük az olajat miközben habverővel folyamatosan keverjük, vigyázzunk, mert könnyen kicsapódik, végén belerakjuk a zöldfűszereket.

Padlizsánt, cukkinit, paprikát, gombát besózzuk, amikor levet eresztett, kevés olajon forró serpenyőben grillezzük, ha kész meglocsoljuk olivaolajjal és megszórjuk oregánóval, majd alaposan összekeverjük, hűtőben érleljük, majonézzel fogyasztjuk

Gyömbéres sütőtökleves

Gyömbéres sütőtökleves




Hozzávalók: 1 kg sütőtök, 1 db vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, kb. 1 liter zöldség alaplé, 2-3 cm-es friss gyömbérdarab, só



Sütőben megsütjük, a tököt kihűtjük, vajon megfutatjuk a finomra vágott hagymát beletesszük, a tököt.

Öntsük rá az alaplevet, sózzuk, turmixoljuk le, adjuk hozzá a tejszínt és a lereszelt gyömbért, forraljuk ki.