Tökös rizottó


-  1 szál friss zsálya
- 40 dkg hámozott, apróra vágott tök,
- 1 kis vöröshagyma, durvára vágva
- 3 gerezd fokhagyma, (zúzott)
- só
- 40 dkg rizottó rizs
- 1-2 dl száraz fehérbor
- 6 dl zöldség  alaplé
- 15 dkg reszelt parmezán
- frissen őrölt bors
- 2 nagy marék rukkola
  - 5 dkg vaj

 Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, dobjuk hozzá a zsályát. Adjuk hozzá a tököt, hagymát, fokhagymát, 1 teáskanál sót. Keverjük össze 2 percig pároljuk a zöldségeket.
Adjuk hozzá a rizst, 1-2 percet kevergetés mellett pirítsuk, majd öntsük hozzá a bort, alaplevet,ha felfőtt, csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük 10 percig. Többször keverjünk bele, ha még maradt rajta lé alacsony hőmérsékleten hagyjuk elpárologni. Adjuk hozzá a parmezán sajtot, sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a rukkolát.