ZÖLDSÉG ALAPLÉ
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj,4 szál sárgarépa,2 szál fehérrépa ,4 zellerszár,1 fej vöröshagyma,2 szál póréhagyma,1 kis fej fokhagyma ,2 babérlevél,4 gerezd fokhagyma,5 szál petrezselyem,8 szem bors
,1 teáskanál só
Egy lábosban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott zöldségeket. Lefedve 5 percig pirítjuk. Ráöntünk 5 liter vizet, és felforraljuk. Ha kell, leszedjük a habját, beletesszük a babérlevelet, hámozatlanul a fokhagymát, és a petrezselymet, a borsot meg a sót.Lassú tűzön 1 órán át főzzük. Szűrjük a szilárd részeket gyengén megnyomkodva, hogy kijöjjön belőle az össze lé. A hűtőben hűtjük. Kb. 3,5 liter lesz belőle.
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj,4 szál sárgarépa,2 szál fehérrépa ,4 zellerszár,1 fej vöröshagyma,2 szál póréhagyma,1 kis fej fokhagyma ,2 babérlevél,4 gerezd fokhagyma,5 szál petrezselyem,8 szem bors
,1 teáskanál só
Egy lábosban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott zöldségeket. Lefedve 5 percig pirítjuk. Ráöntünk 5 liter vizet, és felforraljuk. Ha kell, leszedjük a habját, beletesszük a babérlevelet, hámozatlanul a fokhagymát, és a petrezselymet, a borsot meg a sót.Lassú tűzön 1 órán át főzzük. Szűrjük a szilárd részeket gyengén megnyomkodva, hogy kijöjjön belőle az össze lé. A hűtőben hűtjük. Kb. 3,5 liter lesz belőle.