Szakácstanulók versenyeztek Vácott
cikk küldés nyomtatás
dátum: 2010.március.26. péntek



A váci Bernáth Kálmán Vendéglátóipari Szakiskolában házi versenyt rendeztek a diákok egyéni fejlődésének és látásmódjának fejlesztésére. A zsűri tagjai (Kerekes Sándor konyhafőnök, Gold Bisztró, Bernáth Dániel sous-chef, Pesti Lámpás étterem, Szeleczki Gábor szakoktató, J. Kovács Imre, Vendéglátás szaklap) előre megadott szempontok szerint – higiénia, munkaszervezés, az étel íze, megjelenése, textúrája – értékelték a tányérokat.
A versenyzőknek három megadott alapanyagból, csicsókából, sütőtökből és csirkéből kellett meleg ételt készíteniük.
A verseny eredményei és a díjazott ételek:

1. Fülöp Máté – Spárgával töltött csirke mandulaköntösben, csicsókával, sütőtök és spárgarétessel, kápiapaprika-mártással
2. Koncz Márk – Sütőtökös csirkenyárs csicsókakrokettel, sütőtökzselével
3. Kolompár Attila – Sütőtökkel töltött csirke csicsókaraguval, balzsamecetes madársalátával
Különdíj: Sáray Viktor – Csirkével töltött sütőtök csicsókamártással
Díjak:
Az első helyezett 7000 forintos vásárlási utalványt kapott a Kávai Design munkaruházati cégtől, illetve Vendéglátás szaklapot és a Centralpress Hungary szaklapkiadó gondozásában megjelent „A vendéglátás mesterei” című könyvet, továbbá egy hét sztázsolási lehetőséget a budapesti Gold Bisztróban – ez idő alatt az étlapon szerepel a nyertes étel, amit ő prezentálhat.
A második helyezett 5000 forintos vásárlási utalványt kapott a Kávai Designtól, Vendéglátás szaklapot, „A vendéglátás mesterei” című könyvet, illetve két nap sztázsolási lehetőséget a budapesti Múzeum Kávéház és Étteremben.
A harmadik helyezett 3000 forintos Kávai Design vásárlási utalványt kapott, Vendéglátás szaklapot és „A vendéglátás mesterei” című könyvet, továbbá három nap sztázsolási lehetőséget a budapesti Kogart-ház éttermében.
A különdíjas Vendéglátás szaklapot, Kávai Design ajándékcsomagot és egy hét sztázsolási lehetőséget kapott a Gundel étteremben.
Az eseményt létrejöttét segítették a Kávai Desing Munkaruházat, a Zöldért, a Húspont Kft. és a Vendéglátás szaklap (http://www.centralpress.hu/).