Fűszeres töltött káposzta joghurttal

1 db káposzta
1 tk olívaolaj
4 db finomra vágott újhagyma
1 gerezd fokhagyma(zúzott)
2 ek sűrített paradicsom
7,5 dkg ribizke
2 ek mandulaforgács
1tk rómaikömény
1/2 tk fahéj
2 ek finomra vágott petrezselyem
40 dkg főtt rizs
2,5 dl zöldségalaplé
vaj

joghurtöntet
2 dl joghurt
1/2 tk őrölt rómaikömény
1 tk finomra vágott menta

A káposztaleveleket forró vízben 10-20 másodpercig blansírozzuk, hogy puha és rugalmas legyen,vastag ereket kivágjuk,majd a leveleket félretesszük.
Az olajat felhevítjük beletesszük az újhagymát, fokhagymát, paradicsomot, ribiszkét,mandulát, köménymagot, fahéjat, petrezselymet, és a rizst.
A káposztaleveleket betöltjük, tűzállótálba tesszük,lefedjük és forró 190 fokos sütőben 20 perc alatt átmelegítjük.
Joghurt öntettel leöntve tálaljuk.