Medvehagyma krémleves

Hozzávalók 4 adaghoz: 2,5 dkg vaj,
6-7 dkg medvehagyma levél,
10 dkg kerekszemű rizs,
9 dl alaplé,
só,bors,
2 dl tejszín


A medvehagymát vágjuk kisebb darabokra, és a vajon dinszteljük meg 2-3 perc alatt.

Majd szedjük rá a rizst, és 1 percig dinszteljük együtt.

Öntsük fel alaplével,ha nincs vízzel

Fedő alatt közepes lángon addig főzzük (kb. 10-15 perc), amíg a rizs meg nem puhul.

Majd tegyük át turmixba, vagy vegyünk egy botmixert, és pépesítsük a tejszínnel és a borssal együtt.

Sajtcipsszel tálalajuk: Sajtot lereszeljük kis kupacokat teszünk egy tepsibe,majd forró sütőben aranysárgára sütjük,kivesszük,kihűtjük és kész.