Hozzávalók 4 adaghoz: 2,5 dkg vaj,
6-7 dkg medvehagyma levél,
10 dkg kerekszemű rizs,
9 dl alaplé,
só,bors,
2 dl tejszín
A medvehagymát vágjuk kisebb darabokra, és a vajon dinszteljük meg 2-3 perc alatt.
Majd szedjük rá a rizst, és 1 percig dinszteljük együtt.
Öntsük fel alaplével,ha nincs vízzel
Fedő alatt közepes lángon addig főzzük (kb. 10-15 perc), amíg a rizs meg nem puhul.
Majd tegyük át turmixba, vagy vegyünk egy botmixert, és pépesítsük a tejszínnel és a borssal együtt.
Sajtcipsszel tálalajuk: Sajtot lereszeljük kis kupacokat teszünk egy tepsibe,majd forró sütőben aranysárgára sütjük,kivesszük,kihűtjük és kész.
6-7 dkg medvehagyma levél,
10 dkg kerekszemű rizs,
9 dl alaplé,
só,bors,
2 dl tejszín
A medvehagymát vágjuk kisebb darabokra, és a vajon dinszteljük meg 2-3 perc alatt.
Majd szedjük rá a rizst, és 1 percig dinszteljük együtt.
Öntsük fel alaplével,ha nincs vízzel
Fedő alatt közepes lángon addig főzzük (kb. 10-15 perc), amíg a rizs meg nem puhul.
Majd tegyük át turmixba, vagy vegyünk egy botmixert, és pépesítsük a tejszínnel és a borssal együtt.
Sajtcipsszel tálalajuk: Sajtot lereszeljük kis kupacokat teszünk egy tepsibe,majd forró sütőben aranysárgára sütjük,kivesszük,kihűtjük és kész.