Medvehagymás pesto spárgával

A spárgát megtisztítjuk és sós, citromos vízben újraforrástól számítva 20 percig lassan főzzük.
A spárgát kiszedjük és csuromvizesen egy lapos tűzállótálba tesszük.Rátesszük a paradicsomkockákat ami úgy készül,hogy keresztben bevágjuk néhány másodpercre forró vízbe rakjuk,hírtelen lehűtjük,héját lehúzzuk,félbevágjuk magjait eltávolítjuk,húsát kockára vágjuk.A paradicsom kockák tetejére tesszük a medvehagymás pestót 3-5 percre grillezős sütőbe tesszük, majd azonnal tálaljuk.

Medvehagymás pesto

2 csomó medvehagyma
50g fenyőmag
150ml olivaolaj
120g reszelt parmezánsajt
só,bors

A medvehagymát apróra vágjuk,a fenyőmagot szárazon megpirítjuk és kihűtjük.Az olivaolajat a fenyőmaggal keverőtálba tesszük és  botmixerrel finomra pépesítjük.Hozzáadjuk a medvehagymát tovább pépesítjük, belekeverjük a sajtot,sót és borsot.