Gazpacho


Hozzávalók (8 adaghoz):

7,5 dl paradicsomlé

8 db közepes paradicsom, kockára vágva

1 közepes lilahagyma, finomra vágva

1 gerezd fokhagyma, negyedelve

1 db (kb. 13 dkg) kígyóuborka, meghámozva, kockára vágva

15 dkg piros kaliforniai paprika, grillezve, héjától megszabadítva, kockára vágva

1 teáskanálnyi Tabasco szósz



Tegyük az előkészített paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a kígyóuborkát és a piros kaliforniai paprikát az aprítógépbe és jól pürésítsük össze. Öntsük hozzá a paradicsomlevet és keverjük jó alaposan össze.

Tegyük bele a Tabasco szószt, takarjuk le a tálat és tegyük a levest legalább 3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe.

Tálaláskor a tetejét díszíthetjük friss zöld fűszernövénnyel