Spárgás, medvehagymás rizottó

 Hozzávalók 2 fő részére: 200 g rizottó rizs (nálam most Scotti Arborio)
5 dkg vaj és löttyintésnyi olívaolaj
3 szál újhagyma, zöldjével együtt
1 dl fehérbor
6-8 síp zöld spárga
1 liter zöldség alaplé
1 csokor medvehagyma
50g reszelt parmezán sajt
só és frissen őrölt bors

Az újhagymát és a spárgát felaprítom, az alaplevet felmelegítem és forráspont közelében tartom. Az olívaolaj-vaj keveréken megfonnyasztom a hagymát, hozzáadom a spárgát, 1-2 perc múlva a rizst, néhány percig pirítom, majd felöntöm a borral, sózom, borsozom, és nagy lángon, folyamatosan kevergetve, adok hozzá egy merőkanálnyi alaplevet és kevergetem, míg a rizs azt magába nem szívja. Ekkor újabb merőkanálnyi alaplevet öntök a készülő rizsre, megint kevergetem és az alaplét merőkanalanként hozzáadva, állandóan kevergetve addig főzöm, amíg a rizs megpuhul, de a belseje-közepe roppanós marad. Ekkor hozzákeverem a reszelt parmezánt és az aprított medvehagymát, az egészet összekeverem, lefedve 3-4 percig állni hagyom, majd tálalom.