Rizssaláta

10 dkg vadrizs
20 dkg barna rizs
1 közepes lilahagyma
1 piros húsú paprika
2 ág szárzeller
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
4 evőkanál aprított pekandió

öntet:
1/2 dl citromlé
1/2 dl narancslé
1 teaskanál reszelt narancshéj
1 teaskanál reszelt citromhéj
0,8 dl olívaolaj

Vadrizs forró vizben 30-40 perc alatt puhára főzzük.Jól lecsepegtetjük,teljesen kihűtjük.Közben 25-30 perc alatt megfőzzük a barna rizst,jól lecsepegtetjük és kihűtjük.
a hagymát és a paprikát finomra vágjuk összekeverjük a petrezselyemzölddel, majd a kétféle rizzsel és hozzátesszük a szeletekre vágott 3-4 perc alatt előfözött szárzellert és a píritott pekandiót.
ráöntjük az öntetet összekeverjük.