Meleg lencsesaláta

15dkg lencse
5dkg bébikukorica
1 zöldpaprika
1 piros húsú paprika
5 dkg zöldbab
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1ek almaecet
1 ek méz
1dl zöldségalaplé 5 dkg vaj
2 ek olívaolaj
só,bors

A lencsét beáztatjuk kb 1órára,majd lábasba tesszük és puhára főzzük,leszűrjük 1 gerezd zúzott fokhagymát 2 dkg vajat, 1 evőkanál olajat és  ecetet adunk hozzá.A maradék vajat és az olajat felhevítjük beletesszük a cikkekre vágott hagymát,bébikukoricát,zöldbabotés a csíkokra vágott paprikát,felöntjük alaplével addig főzzük míg nedvesség elpárolog,hozzáadjuk a mézet majd végül a lencsét is, összemelegítjük, tálaljuk.