Roston sült zöldségek fokhagymás majonézzel

Roston sült zöldségek fokhagymás majonézzel


2 padlizsán hosszában vékony szeletekre vágva, 4 hosszában félbevágott kis póréhagyma, 2 kápia paprika félbe vágva, magozva,2 cukkini hosszában vékony szeletekre vágva 8 db csiperkegomba, só, olivaolaj, oregáno.

Fokhagymás majonéz:

2 tojássárga,1 evőkanál citromlé, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl olaj, 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld

Tojássárgát, citromlét, fokhagymát összekeverjük, és vékony sugárban hozzáöntjük az olajat miközben habverővel folyamatosan keverjük, vigyázzunk, mert könnyen kicsapódik, végén belerakjuk a zöldfűszereket.

Padlizsánt, cukkinit, paprikát, gombát besózzuk, amikor levet eresztett, kevés olajon forró serpenyőben grillezzük, ha kész meglocsoljuk olivaolajjal és megszórjuk oregánóval, majd alaposan összekeverjük, hűtőben érleljük, majonézzel fogyasztjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése