Reggelik

Túrós palacsintalepény:
Keverj össze egy csomag (25 dkg) túrót 1 evőkanál mézzel, 4 evőkanál zabpehelyliszttel, 2 egész tojással és 5 deka olvasztott vajjal. Kis lepény formájában süsd meg mindkét oldalán. Tálaláskor locsold meg juharsziruppal.

Banános zabkása:
Egy csésze zabkorpát főzz sűrűre másfélszer annyi vízben. Ízesítsd 2 kanál mézzel. Tálaláskor a tányér aljára tegyél banánkarikákat, öntsd rá a kását, és szórd meg fahéjjal.

Szendvics:
Teljes kiőrlésű kenyér vajjal, mozzarella sajttal, uborkával és paradicsommal.

zellerkrémes zabkenyér:
2 szelet zabkenyér
2 dkg vaj
10 dkg reszelt zeller

kivis zabpehely
2 dl tej
2 dkg natúr zabpehely
10 dkg kivi
2 dkg méz
Elkészítés:
A kivit tisztítás után összetörjük, elkeverjük a mézzel, hozzáadjuk a zabpelyhet, és tejjel felöntjük.

Cukkinis rántotta, puffasztott rizsszelettel
1 db egész tojás
20 dkg cukkini
1 db puffasztott rizsszelet
1dkg olaj

Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, és a felforrósított olajon megpirítjuk, majd a sóval felvert tojást hozzáadva, készre sütjük. Puffasztott rizsszelettel fogyasztjuk.

Retkes túrókrémmes pirítós zabkenyérből
15 dkg bármilyen retek
5 dkg friss túró
2 szelet zabkenyér
ízlés szerint só
Elkészítés:
A retket finomra reszeljük, levével együtt a túróval alaposan átkeverjük, sózzuk. Pirított zabkenyérre kenve fogyasztjuk

Sajtos alma saláta, puffasztott rizsszelet
Hozzávalók:
10 dkg piros alma
10 dkg zöld alma
5 dkg gomolya sajt
1 db puffasztott rizsszelet
Elkészítés:
A almákat durvára reszeljük, és a sajtot a tetejére morzsoljuk, a puffasztott szelettel fogyasztjuk


Zabkenyér tejföllel és céklával


Hány személyre: 4
1 kiskanál balzsamEcet
1 kiskanál Olívaolaj
1/2 kiskanál Mustármag
2 főtt Cékla (felkockázva)
4 szelet zabkenyér
1 dl Tejföl
metélőHagyma (apróra vágva díszítéshez)

Fogjunk egy tálat, és keverjük benne össze jó alaposan az Ecetet az olajjal és a Mustármaggal, majd forgassuk bele a céklát is. A kenyérszeleteket vágjuk 4 kis darabra, kenjük meg a Tejföllel, majd halmozzunk rá valamennyit a céklás keverékből. Végül szórjuk meg a metélőHagymával, és rögtön kínáljuk. Igen egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság, mely garantáltan sikeres lesz vendégeink körében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése